3. EHSAN

Ruimte waar therapie en coaching word gehouden

EHSAN

Mijn naam is Ehsan Ebadi en ik geef lichaamsgerichte therapie sessies in Amsterdam en online. Ik ben geboren in Iran en heb van mijn vierde tot mijn tiende levensjaar in Irak gewoond, waar ik de Iran-Irak- en de Eerste Golfoorlog meemaakte. In Irak zat ik op een kostschool van een militaire groep die vocht voor de vrijheid van het Iraanse volk. Later leefden wij tussen de Irakezen en alles was erop gericht om zo snel mogelijk te vluchten naar een veiliger land met meer toekomstperspectief. Mijn familie en ik vluchtten naar Nederland in 1991. Ik maakte deze periode heel bewust mee en het heeft een grote impact op mij gehad.

Als kind was ik heel geïnteresseerd in andere mensen, maar ook in mijn eigen gedachten. Hoe bijvoorbeeld sommige gedachten veel positiever waren dan andere. Later raakte ik geïnteresseerd in filosofie en spiritualiteit en stopte met mijn werk als ICT-consultant bij Accenture om in Plum Village in de leer te gaan bij de Zen boeddhistische monnik Thich Nhat Than.
De 4 maanden die ik daar heb doorgebracht, veranderden de koers van mijn leven. Mijn interesse in lichaam en geest, en verlangen naar liefde en vrijheid kregen de hoogste prioriteit. Langzaam kwam ik in aanraking met weggestopte lagen in mijzelf en leerde beetje bij beetje deze te ontmoeten. Deze reis heeft mij authentieker gemaakt en heeft me in contact gebracht met mijn verleden. En juist daardoor ook contact met het hier en nu.

Daarnaast begon ik met het idee te spelen om mijn ontdekkingen en reis te delen met anderen. Om mijn opleidingen Massage & Beweging Therapie en Somatic Experiencing en vele retraites te kunnen bekostigen, ben ik nog een paar jaar doorgegaan met mijn werk als consultant. Tot ik uiteindelijk de stap kon maken om het oude achter te laten en te beginnen met het nieuwe. Tegenwoordig leef ik zes maanden per jaar in Amsterdam en zes maanden Mexico. Maar heel jaar door ben je welkom voor sessies.