2. THERAPIE

Moedige leeuw met open blik, eigenschap kwaliteiten die clienten ondersteunt.

THERAPIE

Misschien merk je dat er bepaalde patronen in jou spelen die niet meer voor je werken. En dat het moeilijk is om dingen anders te doen. Of dat het wel even lukt met genoeg wilskracht, maar dat je op langere termijn terugvalt in het oude. Voor een structurele reorganisatie op diepere lagen in je lijf, is ondersteuning in therapie heel waardevol.
In mijn sessies werken we op het energetische, lijfelijke en mentale niveau. We leggen de aandacht op het zenuwstelsel, de emoties en onbewuste overtuigingen. Door deze manier van werken, maken we onafgemaakte vecht-, vlucht- en bevriezingsreacties uit het verleden af, om meer veiligheid en verbinding te ervaren. Onderdrukte emoties komen op een natuurlijke manier tot expressie en maken plaats voor meer spontaniteit en levensenergie. Beperkende overtuigingen worden doorbroken om meer zelfvertrouwen en vrijheid te ervaren.

Sessies

Tijdens de sessies zitten we samen in een mooie ruimte. Tijdens ons gesprek stellen wij vast wat jij uit de sessies wilt halen. We onderzoeken wat je in de weg zit en vooral wat je helpt te zijn waar je wilt zijn. In dit onderzoek is het belangrijk dat wij het lijf erbij betrekken; welke sensaties, emoties ervaar je en wat merk je aan je ademhaling bijvoorbeeld. Ik gebruik soms ook aanraking (in afstemming met jou) ter ondersteuning van het proces. We werken altijd samen en zijn gelijkwaardig. Ook zijn we altijd met één been in het hier en nu. Met een zekere mate van veiligheid en vertrouwen komt de weg vrij voor je natuurlijke nieuwsgierigheid en moed en begint de ontdekkingsreis in de rijke en helende wereld van het lichaam en de geest.

Therapie modellen

Ik werk lichaamsgericht, maar betrek hierbij ook het energetische en het mentale. Ik ben gediplomeerd in Somatic Experiencing, Neuro Affective Ralations Model (NARM), Massage & Beweging therapie (HBO niveau) en gebruik onder andere SOMA en Polyvagal Theory in mijn sessies. Deze modellen vullen elkaar aan en zijn zeer effectief voor zowel behandeling van shock- en ontwikkelingstrauma, als ondersteuning (coaching) bij thematieken zoals rust, veiligheid, autonomie, vertrouwen, creativiteit en vitaliteit.

Je bent welkom voor een intake op locatie of online via Skype of Zoom. Zie kopje Tarieven voor vergoeding per sessie door jouw zorgverzekering.