Media

Je hart weet de weg

Man volgt zijn hart

our hart knows the way, run in that direction! – Rumi –

Hierbij de allereerste dan! De eerste van een reeks blogs met als doel je te verleiden naar je hart en je diepste weten. Je uit te nodigen naar een losser en levenslustiger dagelijks leven. Ik zal in elke blog een thema aankaarten die elke ware levensgenieter op een gegeven moment tegenkomt. Mijn intentie is om deze grote thema’s naar het alledaagse te brengen en tastbaar te maken. We trappen af met het thema Verlangen. Daar waar het begint.

De kracht van verlangen.

In contact komen met ons diepste verlangen is alles bepalend! Het zet de koers in welke richting je leven zich gaat ontvouwen. Dit is inderdaad nogal een statement. Neem alstublieft niks van mij aan, maar kijk vooral voor jezelf of dit overeenkomt met je huidige beleving van de realiteit. Hier komt er nog één. Diepe interesse is de eerste stap op elk pad. Zo ook op die van bewustwording en mooi in het leven staan.

Wat is jouw verlangen in dit leven?

Het helder hebben van wat we willen op het diepste niveau brengt ontzettend veel rust met zich mee. We hoeven dan niet te hollen achter verlangens die ons niet bevredigen of zelfs schadelijk kunnen zijn. Dit kost veel energie en brengt veel onzekerheid met zich mee. Ik wil je uitnodigen om de tijd te nemen om je bewust te worden van je diepste interesse. Neem zo veel en zo vaak nodig de tijd, en vraag jezelf af wat je wilt in dit leven. Wat is het meest waardevol voor je? Wellicht laat het antwoord op zich wachten. Wellicht komt het denken met ontelbare dingen. Neem alle tijd, en neem niet genoegen met het eerste het beste antwoord dat je denken uit conditionering ophoest. Zak dieper en voel lager. Daar waar de diepste verlangens gefluisterd worden door je hart.

Diepste verlangens zijn genesteld in het hart.

Hoe kom je hiermee in contact? De verlangens die zich als eersten aandienen bij dit onderzoek zijn meestal luid en bevinden zich voornamelijk in het hoofd. Gedachten waar een belofte in zit. Als ik dat heb of daar ben, dan ben ik gelukkig en kan ik rusten. Dit is hoe de gedachte ons de wortel voorhoudt en hoe het geluk buiten het huidige moment geplaatst wordt. Een manier om hier doorheen te prikken is door je in te beelden dat je vandaag daadwerkelijk daar bent waar je zou willen zijn. Wanneer alle externe omstandigheden naar je wens zijn. En heel reëel kijken hoe het leven er vandaag uitziet, en voornamelijk hoe het voelt. Of heb gesprekken met vrienden over wat jullie echt willen in het leven en onderzoek samen. Een andere manier is observeren van een persoon die alles heeft wat je wilt hebben, en kijken hoe die het leven ontmoet. Hoe zit hij of zij in vriendschap, werk, relaties etc. Is dit waar jij heen wilt? Als dat zo is, ga ervoor! En ik nodig je uit voluit te ervaren wat de oogst van je verlangen is. Dit zal je helpen om je interesse in dezelfde richting te verdiepen als het echt goed voelt, of te verleggen naar een diepere laag omdat je hartverlangen nog niet bereikt is.

Luister naar je fluisterend hart.

We zijn in de eerste plaats overlevers, daarna sociale wezens en vervolgens denkers. Anders gezegd we zijn geëvolueerd van reptielen naar zoogdieren en vervolgens naar de moderne mens. Wanneer er een gevaar dreigt is een fijne ontmoeting met iemand even niet relevant. Of maak jij eerst netjes je gesprek af wanneer een tijger achter je gromt? Ons oudste stuk brein schakelt de rest van het brein uit om te kunnen overleven. Wanneer we lekker in een groep zitten zijn onze gedachten meer helder en komen we beter tot ons recht. We zijn soms zelfs grappig! Wat ik hiermee wil zeggen is dat het denken achter in de rij aansluit als het gaat om onze basisbehoeften. Veiligheid, voeding, liefde, seksualiteit, vriendschap en verlangens zijn de behoeften van het lichaam. We kunnen contact hiermee maken door te voelen en de aandacht in het lichaam te laten rusten. Zo leren we de taal van ons lijf. En kunnen we de intelligentie hiervan gebruiken als een kompas. Een kompas die de weg wijst naar plekken waar we ons vervuld voelen en kunnen rusten. Waar we meer in contact zijn met onze vrienden, familie en de natuur. Waar we meer in contact zijn met het leven!

Een uitnodiging.

Een uitnodiging tot onderzoek naar je diepste verlangen, tot voelen. Een uitnodiging richting een voller leven! Wellicht dat er meer vraagtekens oppoppen bij het lezen van zo’n blog of is er interesse getriggerd. Je bent van harte welkom bij een Conscious Meeting om te onderzoeken en te ervaren waar je hart naar verlangt.